Rezervaţia Naturală "Plaiul Fagului"
Și-a deschis ușile Centrului de Informare și Educație Ecologică „Rădenii Vechi” din Rezervația „Plaiul Fagului”
15.10.2018

Vineri a avut loc deschiderea oficială a Centrului de Informare și Educație Ecologică „Rădenii Vechi". Reconstrucția și crearea acestui centru a fost posibilă datorită proiectului „Dezvoltarea turismului rural pe teritoriul raionului Ungheni prin utilizarea durabila a resurselor naturale", finanțat de Programul Polska Pomoc, Polonia. Proiectul a fost implementat de Fundaţia Pădurii Romincka, Polonia şi Rezervația Naturală „Plaiul Fagului", în colaborare cu Consiliul raional Ungheni şi Agenția pentru Dezvoltarea Regionala și Integrarea Europeana Ungheni, ai căror reprezentanţi au participat la eveniment. Reconstrucţia centrului a început în iunie 2017, costul proiectului a fost de 5 milioane de lei, contribuţia rezervației fiind de 10%.

La eveniment alături de cei ce au contribuit la această realizare minunată au fost prezenți și reprezentanții Ambasadei Republicii Polonia în Republica Moldova Agenţiei Moldsilva, a două județe din România (Arad și Gorji), a unei rejiuni din Ucraina (r. Lîsiansc), Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural, Camerei de Industrie și Comerț Ungheni, Primării "Rădenii Vechi" și mulți alți admiratori ai naturii rezervației.

Centrul va contribui la dezvoltarea potențialul turistic al rezervației, prin crearea unor oferte informativ-ecologice interesante privind ecosistemele, flora si fauna rezervației. Centrul are amenajată o sala pentru activități de informare, conferințe şi o mini-expoziţie a speciilor de plante, insecte şi animale care locuiesc în rezervație, inclusiv cele înscrise în Cartea Roșie, birou administrativ şi 12 locuri de cazare. Deci, va avea o valoare deosebita pentru informarea şi creșterea gradului de conștientizare asupra protecției mediului ambiant.


 

 

 

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.