vezi mai mult

22 mai Ziua Internațională a Biodiversității
22.05.2020     
 
ANUNȚ
26.03.2020     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » ORĂ ECOLOGICĂ LA CENTRUL DE INFORMARE ȘI EDUCAȚIE ECOLOGICĂ DIN ”PLAIUL FAGULUI”
21
02.2019
ORĂ ECOLOGICĂ LA CENTRUL DE INFORMARE ȘI EDUCAȚIE ECOLOGICĂ DIN ”PLAIUL FAGULUI”
   
 

În Centrul de Informare și Educație Ecologică, recent renovat în cadrul proiectului „Dezvoltarea turismului rural pe teritoriul raionului Ungheni prin utilizarea durabila a resurselor naturale", finanțat de Programul Polska Pomoc, implementat de Fundaţia Pădurii Romincka, Polonia a fost organizată Ora ecologică "Rolul pădurii în atenuarea tendinței de încălzire globală".

La eveniment au participat 50 de elevi din  Gimnaziul Bahmut împreună cu 5 cadre didactice. Cu un cuvânt de salut pentru cei prezenți a venit Mariana Bujag - specialist în cadrul serviciului relații publice și informare din cadrul Agenției "Moldsilva". Colaboratorii rezervației inginerul silvic Ciorchină Petru și ghidul Fedorenco Elena au prezentat informații privind flora și fauna ariei protejate "Plaiul Fagului", precum și cauzele ce duc la încălzirea globală, daunele aduse naturii de aceasta și rolul pădurii în atenuarea tendințe de încălzire globală.

Elevii au manifestat un deosebit interes pentru tema propusă și au fost activi. Cu o prezentare despre Ariile protejate (rezervații) a venit și elevul clasei a VIII-a Cristi Chiriac.

La finele activității elevii au primit un set de cărți și au beneficiat de o excursie la țarcul cu animale sălbatice.