vezi mai mult

Cu privire la marcarea Zilei Internaționale a Pădurilor – 21 martie, ediția XIII ”Pădurea și Inovația”
25.03.2024     
 
Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului” împlinește 32 ani
12.03.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » REZERVAȚIA PLAIUL FAGULUI A FOST ONORATA DE A ÎNTÂMPINA ÎNALŢII OASPEŢI
19
10.2018
REZERVAȚIA PLAIUL FAGULUI A FOST ONORATA DE A ÎNTÂMPINA ÎNALŢII OASPEŢI
   
 

Pe 18 octombrie în Rezervația "Plaiul Fagului" au întreprins o vizita oficială reprezentanții Ministerului de Externe a Poloniei și ambasadori ai Republicii Polonia în țările din parteneriatul estic.

Oaspeții au fost încântați de rezultatul proiectului „Dezvoltarea turismului rural pe teritoriul raionului Ungheni prin utilizarea durabila a resurselor naturale", finanțat de Programul Polska Pomoc, Polonia, prin care a avut loc reconstrucția și crearea Centrului de Informare și Educație Ecologică „Rădenii Vechi".

Prezentă la eveniment Dna Aleksandra Piatkowska, director al Departamentului Dezvoltării Cooperării al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, a menţionat că proiectul dat are un potenţial enorm şi este încurajator faptul că poate contribui la dezvoltarea unei întregi regiuni.

Dl Bortolomej Zdaniuk, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, a apreciat nivelul de implementare a proiectelor realizate în parteneriat cu Rezervația "Plaiul Fagului".

Durabilitatea şi continuitatea proiectelor este factorul principal apreciat de oaspeţi, iar calitatea parteneriatului local dezvoltat de către toţi partenerii: Fundacţia Pădurii Romincka, Rezervația "Plaiul Fagului", Consiliul raional Ungheni şi ADRIEU este salutabilă.

Cuvinte de mulţumire au fost aduse de către vicepreşedintele raionului Ungheni dl Alexandru Brînză şi directorul rezervaţiei dl Boris Curoş. Ultimul a asigurat că continuitatea activităţilor va avea loc, iar păstrarea colaborării cu partenerii din Polonia este un obiectiv strategic pentru rezervaţie.

Vizita a fost încununată cu înmânarea de către directorul rezervaţiei a plăcuţelor-simbol de lansare a Centrului de Informare si Educaţie Ecologică.

Reamintim că pe parcursul anilor 2015-2018, cu susținere financiară din partea Ministerului de Externe a Poloniei prin Programul Polska Pomoc în Rezervația "Plaiul Fagului" au fost implementate mai multe proiecte. A fost amenajat unui traseu turistic intern, construită o terasă multifuncţională, iar pe 12 octombrie și-a deschis ușile Centrului de Informare și Educație Ecologică „Rădenii Vechi". De asemenea membrii colectivului rezervației au beneficiat de  multiple instruiri şi vizite în Polonia pentru preluarea experienţei şi consolidare a relaţiilor de parteneriat.