vezi mai mult

Cu privire la marcarea Zilei Internaționale a Pădurilor – 21 martie, ediția XIII ”Pădurea și Inovația”
25.03.2024     
 
Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului” împlinește 32 ani
12.03.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Deschiderea oficială a Centrului de Informare și Educație Ecologică „Rădenii Vechi”
10
10.2018
Deschiderea oficială a Centrului de Informare și Educație Ecologică „Rădenii Vechi”
   
 

La 12 octombrie, ora 1300 va avea loc deschiderea oficială a Centrului de Informare și Educație Ecologică „Rădenii Vechi". Reconstrucția și crearea acestui centru este realizata în cadrul proiectului „Dezvoltarea turismului rural pe teritoriul raionului Ungheni prin utilizarea durabila a resurselor naturale", finanțat de Programul Polska Pomoc, Polonia. Proiectul este implementat de Fundaţia Pădurii Romincka, Polonia şi Rezervația Naturală „Plaiul Fagului", în colaborare cu Consiliul raional Ungheni şi Agenția pentru Dezvoltarea Regionala și Integrarea Europeana Ungheni, a căror reprezentanţi vor participa la eveniment, inclusiv conducerea Agenţiei Moldsilva, Ambasadorul Republicii Polonia în Republica Moldova. Reconstrucţia centrului a început în iunie 2017, costul proiectului este de 5 mln de lei, contribuţia rezervației fiind de 10%.

Centrul va contribui la dezvoltarea potențialul turistic al rezervației, prin crearea unor oferte informativ-ecologice interesante privind ecosistemele, flora si fauna rezervației, ciclul de viață a unei păduri. Centrul are amenajată o sala pentru activități de informare, conferințe şi o mini-expoziţie a speciilor de plante, insecte şi animale care locuiesc în rezervație, inclusiv cele înscrise în Cartea Roșie, birou administrativ şi 12 locuri de cazare. Deci, va avea o valoare deosebita pentru informarea şi creșterea gradului de conștientizare asupra protecției mediului ambiant.