vezi mai mult

Cu privire la marcarea Zilei Internaționale a Pădurilor – 21 martie, ediția XIII ”Pădurea și Inovația”
25.03.2024     
 
Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului” împlinește 32 ani
12.03.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Activități educaționale dedicate Zilei lucrătorului din silvicultură
13
09.2018
Activități educaționale dedicate Zilei lucrătorului din silvicultură
   
 

În temeiul Hotărârii Guvernului nr. 405 din 19.06.1995, în a treia sâmbătă din luna septembrie în fiecărui an se sărbătorește ziua profesională a lucrătorilor din silvicultură - "Ziua lucrătorului din silvicultură". În anul curent aceasta va fi marcată pe data de 15 septembrie. În scopul sensibilizării opiniei publice privind importanța pădurilor, precum și pentru ridicarea prestigiului profesiei de silvicultor, promovarea imaginii sectorului forestier și a educației eco-forestiere în perioada 7-11 septembrie angajații Rezervației "Plaiul Fagului" au organizat și desfășurat un ciclu de activități dedicate acestei sărbători.

Astfel au fost desfășurate lecții cu elevii Gimnaziilor din Rădenii Vechi (clasa a II-a și a IX-a) și orășelul Corneși (clasa a III-a). În cadrul acestor activități elevii au aflat lucruri importante despre pădure. Au lansat îndemnuri pentru semenii lor pentru ocrotirea pădurilor și a mediului în general.

O excursie captivantă în Rezervație a fost organizată pentru un grup de elevi însoțit de profesorii Gimnaziului Bahmut. Elevii au vizitat sectorul de fagi seculari, expoziția de sculpturi în lemn.

De asemenea am organizat o activitate la grădinița Andrieș din Rădenii Vechi, unde am adus un mesaj de la Zâna Toamna. Copii au fost activi, au participat cu multă plăcere la această activitate.