vezi mai mult

Cu privire la marcarea Zilei Internaționale a Pădurilor – 21 martie, ediția XIII ”Pădurea și Inovația”
25.03.2024     
 
Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului” împlinește 32 ani
12.03.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Astăzi 12 martie Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului” împlinește 26 de ani de la fondare.
12
03.2018
Astăzi 12 martie Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului” împlinește 26 de ani de la fondare.
   
 

 În conformitate cu Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova nr. 167 din 12 martie 1992 rezervaţia silvo-cinegetică „Pădurea Rădeni" a fost reorganizată în Rezervaţia Naturală de Stat „Plaiul Fagului", în prezent sunt angajați 100 de persoane, iar suprafața gestionată a rezervației este de peste 5552 ha.

Actualmente în Rezervația "Plaiul Fagului"are loc reconstrucția clădirii "Casa Vânătorului" pentru crearea Centrului de Informare și Educație Ecologică. Renovarea clădirii este posibilă grație proiectului „Dezvoltarea turismului rural pe teritoriul raionului Ungheni prin utilizarea durabila a resurselor naturale", finanțat de Programul Polska Pomoc (asistenta Poloniei)
Proiectul este implementat de Fundatia Padurii Romincka, Polonia si IS Rezervația „Plaiul Fagului", in colaborare cu Consiliul raional Ungheni si Agentia pentru Dezvoltarea Regionala și Integrarea Europeana Ungheni.
Deschiderea oficiala a căruia este planificată pentru toamna anului 2018.

 Din anul 2013 RN "Plaiul Fagului" găzduiește festivalul "Sărbătoarea Fagului" cu scopul de a dezvolta și promova potențialul turistic al rezervaţiei.